Security Information & Event Management

Cloud Service

Security Information & Event Management

Als organisatie investeert u in preventieve maatregelen zoals een next generation firewall en uitgebreide endpoint security om hackers en malware buiten de deur te houden. Maar aangezien cybercriminelen zijn dag en nacht actief zijn om uw beveiliging te omzeilen is verstandig om een alarmsysteem in te zetten in het geval van een digitale inbraak. 

Security Monitoring draait om het detecteren van ongewenste en verdachte activiteiten die niet worden opgemerkt door uw huidige beveiligingsoplossingen. Door snel te detecteren én te reageren kunnen ernstige gevolgen worden voorkomen zoals een datalek of een downtime van bedrijfskritische applicaties.

Bij Security Monitoring wordt er log-informatie van relevantie applicaties en apparaten in het netwerk centraal verzameld om te zien of er verdachte zaken plaatsvinden. Door de grote hoeveelheid log-informatie uit verschillende bronnen zoals een firewall, active directory of anti-virussoftware zien veel bedrijven door de bomen het bos niet meer. Een hulpmiddel om deze log-informatie uit verschillende bronnen centraal te verzamelen is met een Security Information & Event Management (SIEM) systeem. Deze software is in staat om log-informatie te interpreteren en te correleren naar relevante informatie over de risico's en incidenten van uw systemen en applicaties. 

FortiSIEM Cloud Service

Wilt u ervaren wat security monitoring voor uw organisatie kan betekenen zonder gelijk een SIEM systeem aan te schaffen? Maak dan gebruik van onze FortiSIEM Cloud Service. Met deze dienst kunt u slechts met één sensor in uw netwerk binnen een werkdag van start gaan met FortiSIEM Security Monitoring . 

Meer weten? Onze experts vertellen u graag meer. Neem met ons contact op voor een vrijblijvende demonstratie.

 Binnen 1 dag geinstalleerd

 Snel inzicht in de grootste risico's voor uw organisatie

 Compliancy rapportages voor wet- en regelgeving. 

 Haal het maximale capaciteit uit uw huidige beveiliging