Endpoint Security

Endpoint Security

Het beveiligen van apparaten die verbinding maken met het bedrijfsnetwerk (PC's, laptops, servers, tablets en mobiele telefoons) noemen we endpoint security.

Tegenwoordig beschikken werknemers over laptops, smartphones, tablets en willen ze er altijd en overal mee kunnen werken. Dat dit consequenties heeft voor de beveiliging, is logisch. 

Cybercriminelen zijn enorm succesvol in het toepassen van technieken om onopgemerkt toegang tot uw systemen te krijgen. Beveiligingssoftware op de endpoints is maar een deel van de oplossing om u te beschermen tegen kwaadaardige malware. Om de regie te houden over de endpoint beveiliging is het van belang om doorlopend inzicht te hebben in de actuele kwetsbaarheden en dreigingen.

Het advies van MyDigitals: bescherm je zakelijke systemen volgens het security risk management proces. Dit betekent dat u kijkt waar de kwetsbaarheden en risico's in uw systemen en software zitten en op basis daarvan een besluit neemt over de beveiligingsmaatregelen die u wilt treffen. Door deze stappen te doorlopen houdt u de regie over de beveiliging van uw digitale systemen met een meetbaar resultaat. 

Het endpoint security proces

Om de regie te houden over uw endpoint security, is het van belang om een doorlopend inzicht te hebben van actuele kwetsbaarheden en dreigingen van uw systemen. Met deze informatie kunt u preventieve maatregelen treffen om het risico van een malware uitbraak of dataverlies af te wenden.  

 

Endpoint Security is niet een product maar een proces. Door het bijhouden van dit proces krijgt u steeds beter grip op de beveiliging van uw endpoints.

Wilt u weten wat u moet doen om uw beveiliging op peil te houden? Onze experts laten het graag zien. Neem met ons contact op voor een vrijblijvende demonstratie . 

Endpoint Security Management

In de afgelopen jaren zijn er uiteenlopende technieken op de markt gekomen die zakelijke systemen kunnen beschermen tegen geavanceerde malware zoals ransomware. Het probleem is echter dat dit allemaal losstaande producten zijn die niet of nauwelijks met elkaar communiceren. Bij het aanschaffen van nieuwe endpoint security technologieën mag het management systeem niet over het hoofd worden gezien. Want succesvolle beveiliging bestaat voor 20% uit technologieën en voor 80% uit het juiste beheer daarvan. 

MyDigitals heeft samen met Fortinet een pakket samengesteld waarmee u continu een duidelijk inzicht heeft in het veiligheidsniveau van uw IT-systemen en ziet u in één oogopslag wat u moet doen om de risico's onder controle te houden. Wij geven graag een demonstratie bij u op locatie.