Zoeken
  • Support

On-demand scanning

Om er voor te zorgen dat virussen die geen schrijf of lees acties naar de harde schijf verwezenlijken ook verwijderd worden is het handig om on-demand scans in te plannen. Wij raden hierbij 2 type scans aan:

- Een dagelijks quick scan waarbij het RAM geheugen het register en de draaiende processen worden gescand.

- Een wekelijkse of op zijn minst maandelijkse full scan waarbij het register, de draaiende processen, het RAM geheugen en alle lokale schijven worden gescand.

Het is belangrijk om te scannen op alle bestand types en om van tevoren goed na te gaan of er uitsluitingen nodig zijn van de on-demand scan zoals bijvoorbeeld voor database paden of exchange folders.


Omdat on-demand scans vaak zorgen voor een negatieve impact op de prestaties van een systeem heeft McAfee 2 handige functionaliteiten ter beschikking gesteld in ENS 10.7:

1) Het is mogelijk om het CPU gebruik te limiteren tot een bepaald percentage van de totale CPU capaciteit. Op deze manier kan een on-demand scan bijvoorbeeld nooit boven 50% van de totale systeem resources uitkomen. Deze functionaliteit is alleen beschikbaar als de geplande scan opties staan ingesteld op "altijd scannen"

2) De on-access en on-demand scan kunnen gebruik maken van een scan cache. Waardoor een bestand dat meerdere keren gescand wordt na de eerste keer cachen snel kan worden aangemerkt als een vertrouwd bestand. Zie het volgende plaatje voor uitleg:

Bron: https://docs.mcafee.com/bundle/endpoint-security-10.5.0-threat-prevention-product-guide-epolicy-orchestrator-windows/page/GUID-0C5F2C0E-7EB5-42C1-8306-4E78E9FA6D35.html


Meer weten? Neem contact op met support: support@mydigitals.nl en bekijk de best practice guide: https://kc.mcafee.com/corporate/index?page=content&id=KB74059

24 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Wij zijn op zoek naar een leuke collega!

Wij zijn op zoek naar een security engineer om ons team te versterken! Wil jij graag in een jong, dynamisch bedrijf komen werken? Wellicht zijn we dan een goede match. Mydigitals is een tech start-up,

Nieuws & Tips