Security Thema's

IT Security Thema's

We willen allemaal digitaal veiliger worden maar hoe doe je dat eigenlijk? Hiervoor zijn er verschillende onafhankelijke standaarden beschikbaar die je als leidraad kunt gebruiken. MyDigitals is voorstander van de CIS controls omdat de maatregelen concreet en praktisch zijn. Het Center for Internet Security heeft een lijst van de 20 belangrijkste maatregelen samengesteld om organisaties te helpen zich te beschermen tegen de meest voorkomende cyberaanvallen. Deze maatregelen zijn verdeeld in 3 categorieën:

  • Basic: het inzichtelijk maken alle systemen en kwetsbaarheden

  • Foundational: het toepassen van technische beveiligingsmaatregelen

  • Organizational: organisatorische maatregelen

INZICHT

Vulnerability Management

Bijna elke dag ontstaan er in uw netwerk nieuwe beveiligingslekken waar cybercriminelen misbruik van willen maken. Het is daarom belangrijk om regelmatig de actuele kwetsbaarheden van je (IT) organisatie in kaart te brengen.

Security Monitoring

Cybercriminelen zijn dag en nacht actief om door uw beveiliging heen te breken. Om te voorkomen dat de aanvaller na het inbreken ongestoord zijn gang kan gaan is het nodig om een alarm in te stellen. 

BEVEILIGING

Endpoint Security

Het beveiligen van apparaten die verbinding maken met het bedrijfsnetwerk (PC's, laptops, servers, tablets en mobiele telefoons) noemen we endpoint security.

Network Security

Organisaties doen hun uiterste best om medewerkers toegang te geven tot hun digitale werkomgeving. Hierdoor is het van groot belang om uw bedrijfsnetwerk te beschermen tegen kwaadwillenden die deze toegang proberen te misbruiken.

Veilig bestanden uitwisselen

De behoefte om snel en eenvoudig grote bestanden te versturen neemt steeds meer toe. Om te voorkomen dat uw medewerkers bedrijfsinformatie versturen via een publieke cloud oplossing bieden wij een veilig en gebruiksvriendelijk alternatief. 

ORGANISATORISCH

Security Strategie

Optimale beveiliging is meer dan het aanschaffen van een technische oplossing. Het is een proces waar de hele organisatie van bewust is. MyDigitals geeft organisaties hierop grip door samen de juiste strategie af te stemmen die door de gehele organisatie kan worden nageleefd. 

Security Awareness

MyDigitals helpt organisaties om het beveiligingsbewustzijn (security awareness) van medewerkers te verhogen. 

Dat doen wij door het periodiek organiseren van trainingen, workshops en phishingtests.  

Compliancy

De audit- en compliance lasten nemen organisaties exponentieel toe. Denk daarbij aan accountantscontroles en verplichtingen in kader van wet- en regelgeving en normenkaders van bijvoorbeeld Cobit, NIST, ISO, PCI, NEN, BIO en DigiD. Gebrekkige compliance gaat in brede zin ten koste van uw bedrijfsvoering.

Stuur ons een bericht

Wil je met ons in contact komen? Laat dan hier je gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.